Afrikansk sötpotatisgryta
Här följer en variant av detta recept:
Jag var bl.a. tvungen att byta ut vissa livsmedel eftersom de inte finns i vanliga mataffärer
- Yam byttes ut till sötpotatis
- Black eye-bönor och garbanzobönor blev istället bara black eye-bönor
- Grönkål byttes ut till vitkål
6-8 portioner
- 2 dl vatten
- 1 hackad gul lök
- 1 msk färskriven ingefära eller malen ingefära
- 1 msk pressad vitlök eller malen vitlök
- 3 msk kummin
- 3 msk malen koriander
- 2 chili
- 2 mellanstora hackade sötpotatisar
- 4 dl grönsaksbuljong
- 5 stora hackade tomater
- 2 konservburkar (400g) kidneybönor, sköljda
- 1 dl jordnötssmör
- 2 dl majs
- 1/3 rivet vitkålshuvud
Sautera löken med vatten i cika 5 minuter i en stor kastrull.
Häll i ingefära, vitlök, kummin och chili. Koka och rör om i 2 minuter.
Lägg i sötpotatis, grönsaksbuljong, tomater, bönor och jordnötssmör.
Låt det koka upp och puttra i 20 minuter.
Häll i majs och vitkål och koka i ytterligare 10 minuter.
Jag valde att äta grytan med couscous och ett par skivor bröd. Min bild ser tyvärr mindre färgglad ut än originalreceptet. Men gott var det!
/ plantalicious
Kommentarer
Postat av: virre
Kan vara kul för dig att veta till nästa gång att garbanzobönor bara är ett annat namn för kikärtor - så de kan du ha med i rätten:)
Svar:
Planta Licious
Trackback