Japansk misosoppa
Japansk misosoppa med nudlar, tofu och grönsaker
Till denna varmrätt behövs ingredienser som du normalt inte hittar i en vanlig matvaruaffär. Jag köper mina asiatiska produkter, såsom buljongen, udon-nudlarna och misopastan i en asiatisk matvaruaffär.
3 portioner
- 12 dl vatten
- 1,5 tsk torr svamp- eller fiskbuljong (beroende på hur strikt vegeterian/vegan du eventuellt är)
- 220 g udon-nudlar
- 350-400 g tofu, skivad i bitar
- 1 stor morot, skivad i väldigt tunna skivor
- 100 g bladspenat
- 3 tsk misopasta utblandat med 6 dl varmt vatten
- 1 burk majs
- 1 burk (400g) kidneybönor
Blanda vatten och buljong i en kastrull och koka upp. Lägg i nudlar och morot. När nudlarna nästan är färdigkokta, lägg i tofu, bladspenat och misopastavattnet. Rör om och ta av kastrullen från värmen.
Fördela majsen och kidneybönorna direkt i skålarna som soppan ska ätas ur. Häll över soppan i skålarna.
Smaklig måltid!
/ plantalicious

Kommentarer
Trackback