Japansk misosoppa

Japansk misosoppa med nudlar, tofu och grönsaker
 
Till denna varmrätt behövs ingredienser som du normalt inte hittar i en vanlig matvaruaffär. Jag köper mina asiatiska produkter, såsom buljongen, udon-nudlarna och misopastan i en asiatisk matvaruaffär.
 
3 portioner
 
  • 12 dl vatten
  • 1,5 tsk torr svamp- eller fiskbuljong (beroende på hur strikt vegeterian/vegan du eventuellt är)
  • 220 g udon-nudlar
  • 350-400 g tofu, skivad i bitar  
  • 1 stor morot, skivad i väldigt tunna skivor
  • 100 g bladspenat
  • 3 tsk misopasta utblandat med 6 dl varmt vatten
  • 1 burk majs
  • 1 burk (400g) kidneybönor
 
 
Blanda vatten och buljong i en kastrull och koka upp. Lägg i nudlar och morot. När nudlarna nästan är färdigkokta, lägg i tofu, bladspenat och misopastavattnet. Rör om och ta av kastrullen från värmen.
Fördela majsen och kidneybönorna direkt i skålarna som soppan ska ätas ur. Häll över soppan i skålarna.
 
Smaklig måltid!
 
/ plantalicious
 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0