Vegansk lasagne

Laga det här receptet förslagsvis när du har vänner/familj på besök eller för att fylla kommande veckans matlådor. 

 

Till 1 långpanna (45x30cm), 6-8 pers, behövs: 

  • 3 morötter
  • 
2 zucchini

  • 2 gula lökar

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 chili eller 1 tsk chilipeppar
  • 
3 burkar krossade tomater

  • 1 tsk salt
  • 
2 tsk socker
  • svartpeppar
  • blad från en kruka basilika

  • vetemjöl
  • 1 liter sojamjölk
 
  • 400 g frusen bladspenat, tinad

  • 24 lasagneplattor (3 lager, 8 plattor till varje lager)

 

Skala och skär morötterna i halvmånar samt skär zucchinin i halvmånar eller kvartar beroende på storleken. Hacka löken, vitlöken och chilin. Fräs löksorterna och chilin tillsammans med morötterna, tillsätt zucchinin, krossade tomaterna och kryddorna utom basilikan. Låt puttra i 10 minuter och tillsätt basilikan. Smaka av och justera eventuellt kryddorna efter eget tycke.

 

Den vita såsen kan vara svår att få till utan klumpar. Värm en kastrull och låt den stå kvar på plattan när du häller i lite mjölk. Häll sedan i lite vetemjöl och vispa snabbt så att inte klumpar bildas. Fortsätt på samma vis tills sojamjölkspaketet är slut. Såsens konsistens ska vara ungefär som blåbärssoppa.

 


Krama ur spenaten, och börja lägg samman lasagnen i ordningen

 

  1. Lite röd sås
  2. Lasagneplattor
  3. Röd sås
  4. Spenat
  5. Vit sås
  6. Lasagneplattor
  7. Röd sås
  8. Spenat
  9. Vit sås
  10. Lasagneplattor
  11. Resterande vit sås och röd sås, utan grönsaker. Se till att hela översta lagret täcks av någon form av sås så att det kokas ordentligt i ugnen.

 

Grädda i 225 grader i ca 30 minuter.

 

Smaklig måltid!

 

/ plantalicious

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0