Vegoburgare
Dessa mumsiga vegoburgare är gjorda på belugalinser, lök och skogschampinjoner. Belugalinsernas svarta färg gör att vegoburgarna får samma brunsvarta färg som "riktiga" hamburgare har.
2 vegoburgare
- 2 vitklyftor, krossade
- 1/2 gul lök, hackad
- 1 dl okokta belugalinser
- 3 skogschampinjer, hackade
- 3 dl vatten
- 2 msk vetemjöl
- peppar
- cayennepeppar, paprikapulver, chili och/eller spiskummin
- Koka linserna i 12 minuter och häll av vattnet.
- Stek gul lök och vitlök på svag värme i en kastrull i 5 minuter.
- Tillsätt vatten och skogschampinjoner och låt det koka upp.
- Lägg i de kokta belugalinserna samt krydda efter eget tycke.
- Koka tills nästan allt vatten är bortkokat.
- Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna några minuter.
- Tillsätt mjöl och rör om. Forma röran till två vegoburgare.
- Stek varje sida i ca 5 minuter på medelvärme.
- Servera med dina favorittillbehör.
Smaklig måltid!
/ plantalicious
Kommentarer
Trackback