5 x dadlar
Dadlar är en fantastisk frukt som jag tycker det äts alldeles för lite av i Sverige. Hör följer fem exempel på i vilka sammanhang du kan använda dadlar.
- I olika grytor. Jag brukar laga en marockansk gryta med kikärtor, pumpa, lök etc, och givetvis dadlar.
- I en wok med t.ex. tofu och grönsaker med ingefärabas så är det väldigt gott att slänga i några dadlar.
- Blanda dadlar tillsammans med andra torkade frukter såsom fikon, russin och aprikoser, och ät till fredagsmyset.
- Mixa t.ex. dadlar, fikon, cashewnötter och mandlar i en mixer tills det blir en formbar smet. Forma små bollar och doppa dem i kokosflarn. Gott till fikat.
- Till havregrynsgröten på morgonen så är det gott att slänga i några dadlar direkt i kastrullen vid lagning, eller att lägga några på toppen av gröten i tallriken.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Kan man få receptet på den där grytan?
Svar:
Planta Licious
Trackback