5 x dadlar

Dadlar är en fantastisk frukt som jag tycker det äts alldeles för lite av i Sverige. Hör följer fem exempel på i vilka sammanhang du kan använda dadlar.
 
  1. I olika grytor. Jag brukar laga en marockansk gryta med kikärtor, pumpa, lök etc, och givetvis dadlar. 
  2. I en wok med t.ex. tofu och grönsaker med ingefärabas så är det väldigt gott att slänga i några dadlar.
  3. Blanda dadlar tillsammans med andra torkade frukter såsom fikon, russin och aprikoser, och ät till fredagsmyset.
  4. Mixa t.ex. dadlar, fikon, cashewnötter och mandlar i en mixer tills det blir en formbar smet. Forma små bollar och doppa dem i kokosflarn. Gott till fikat.
  5. Till havregrynsgröten på morgonen så är det gott att slänga i några dadlar direkt i kastrullen vid lagning, eller att lägga några på toppen av gröten i tallriken. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Kan man få receptet på den där grytan?

Svar: Jag har lagt upp receptet nu http://plantalicious.blogg.se/2012/september/marockansk-gryta.html
Planta Licious

2012-09-10 @ 20:29:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0