Boveteburgare

Bovete är en ört och är därför inte besläktad med någon grässort eller spannmål. Den är rik på B-vitaminer, framförallt B1- och B2-vitamin. Bovete är naturligt fri från gluten och innehåller antioxidanter.
 
Såhär tillagar du 4 boveteburgare
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 3 dl krossat bovete 
  • 2 dl vatten
  • peppar, chilipulver, paprikapulver och/eller cayennepeppar
  • 2-3 msk vetemjöl
Fräs löken i en kastrull tills den börjar mjukna. Tillsätt bovetet, kryddorna och vattnet och låt småkoka i 5 minuter tills nästan allt vatten är bortkokat. Låt svallna och tillsätt mjölet. Forma till biffar och stek på medelvärme tills ytan blir krispig. Servera med dina favorittillbehör
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0