Marockansk gryta

I föregående inlägg om dadlar efterfrågades recptet till grytan innehållandes kikärtor, pumpa, lök, dadlar mm. Här följer receptet, dock utan bild just nu. Bild laddas upp nästa gång jag lagar grytan.

 

Marockans gryta

 

4 portioner, tar cirka 1 timme att laga

 

  • olivolja eller annan vätska att steka i
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 pumpa, skuren i bitar
  • 4 morötter, skuren i bitar
  • 1-2 grönsaksbuljonger mixat med 1/2 liter vatten
  • 6 dadlar, utan kärnor
  • 1 burk (400 gram) kikärtor
  • persilja
  • färsk koriander

Använd en gjutjärnsgryta eller en större kastrull i detta recept.

 

1. Stek den gula löken i olja på låg värm tills löken blir mjuk.
2. Lägg i kummin, malen koriander och vitlök och låt koka i 2 minuter.
3. Lägg i pumpa och morötter och rör om.
4. Häll i buljongvatten och dadlar, och koka på låg värme i 25-30 minuter, tills grönsakerna blir mjuka.
5. Lägg i kikärtor, persilja och färsk koriander och koka i ytterligare 5 minuter.
6. Servera med couscous eller ris.

 

Smaklig måltid

/ plantalicious

 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Stort tack!

2012-09-11 @ 20:05:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0