Vegobullar / Vegoburgare

Av denna italienskinspirerade lins- och tomatmix kan du antingen laga spagetti med vegobullar, eller vegoburgare i bröd. Lika gott oavsett.
 
12-15 vegobullar eller 3-4 vegoburgare
 
1 stor tomat, hackad
2 dl röda linser, okokta
2 dl vatten
torr eller färsk basilika, hackad
peppar
2 msk mjöl
 
 
Koka linserna i vatten tills de blir mjuka. Häll av vattnet. Fräs vitlök i en kastrull. Lägg i tomat, linser, vatten och kryddor. Koka bort nästan allt vatten. Ta kastrullen ifrån spisen och låt svalna. Häll i mjöl och forma mixen till bullar eller burgare. Stek på medelvärme tills de får en krispig yta.
 
/plantalicious
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0