Vegoburgare

Dessa mumsiga vegoburgare är gjorda på belugalinser, lök och skogschampinjoner. Belugalinsernas svarta färg gör att vegoburgarna får samma brunsvarta färg som "riktiga" hamburgare har.
 
2 vegoburgare
 
  • 2 vitklyftor, krossade
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 1 dl okokta belugalinser
  • 3 skogschampinjer, hackade
  • 3 dl vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • peppar
  • cayennepeppar, paprikapulver, chili och/eller spiskummin
 
  1. Koka linserna i 12 minuter och häll av vattnet.
  2. Stek gul lök och vitlök på svag värme i en kastrull i 5 minuter.
  3. Tillsätt vatten och skogschampinjoner och låt det koka upp.
  4. Lägg i de kokta belugalinserna samt krydda efter eget tycke.
  5. Koka tills nästan allt vatten är bortkokat.
  6. Ta bort kastrullen från plattan och låt svalna några minuter.
  7. Tillsätt mjöl och rör om. Forma röran till två vegoburgare.
  8. Stek varje sida i ca 5 minuter på medelvärme. 
  9. Servera med dina favorittillbehör.
 
Smaklig måltid!
/ plantalicious
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0